Csíki Vállalkozók Egysülete

CsVE Kávészünet: E-számla kisokos - Gyakorlati útmutató az e-számlázáshoz

  Február 08., 09:00 - Február 08., 11:00
  Harghita, Miercurea-Ciuc, CsVE iroda, Petőfi S. u. 8 sz., II. emelet
Megosztás

Az új év sok-sok adóügyi újdonságot hozott magával. Az egyik legfontosabb változás, hogy Január elsejétől minden jogi személy számára kötelezővé vált az e-számlázási rendszer használata, függetlenül szervezeti formájától. Ez a kezdeményezés két fő célt szolgál: az adóbeszedés hatékonyságának növelése és az adóelkerülés elleni küzdelem. 

Az e-számlázás bevezetése alapvető változást hozott a vállalkozásoknak abban a folyamatban, hogy, hogyan teljesítik az adózási kötelezettségeiket az e-számlázási rendszer által. De hogyan is működik pontosan az ANAF által létrehozott rendszer? Bár az alapötlet jó lehet, és a pénzügyminisztérium útmutatókkal próbált felkészíteni a vállalkozókat a változásra, mégis, a visszajelzések alapján elég sokan összezavarod(hat)tunk, hogy hogyan kell ezt a gyakorlatban alkalmazni. 

Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, jövő csütörtökre (Február 8) tervezett CsVE Kávészünetünk során, ahol nemcsak általános képet kapsz majd az e-számlázás működéséről, de érthető és gyakorlatias magyarázatot fogsz kapni az egész folyamatról. 

Meghívott előadónk, Szilágyi István közgazdász lesz most a segítségünk, aki előadása során ismerteti az e-számlák kiállítására és kezelésére vonatkozó előírásokat és szabályokat, valamint egy kis útmutatóval is készül az adóhatóság online rendszerébe (SPV) való regisztrációhoz és a bejelentkezéshez, amely minden vállalkozónak szükségszerű. Előadónk továbbá be fogja mutatni a szakmai vezetésével elkészült eBillio online számlázót is. Természetesen nem marad megemlítés és magyarázat nélkül a mindezek alapjául szolgáló elektronikus aláírás megszerzésének módja és folyamata sem.

Mint minden CsVE Kávészünet, ez az esemény is természetesen interaktív lesz, így egyenesen felteheted kérdéseidet és részt vehetsz a beszélgetésben.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget! Regisztrálj most, és legyél naprakész az e-számlázási folyamatokkal kapcsolatban! 

Helyszín: CsVE iroda - Petőfi Sándor u. 8 sz. II.emelet
Dátum/Időpont: 2024. február 8. csütörtök, 9 óra
Részvételi díj: 15.00 RON, CsVE tagoknak INGYENES
Az eseményre a helyek száma korlátozott. A részvétel előzetes online regisztrációhoz kötött.

REGISZTRÁCIÓ:  https://forms.gle/2co6UNQLKR6sU5tA9

Jelentkezési határidő: 2024. február 6, kedd, 12 óra

Csatlakozz hozzánk, és szerezd meg a gyakorlati útmutatót az e-számlázáshoz!

Jegyek
  • KVszünet Vendég
    Érvényes: Február 08., 08:21
    15.00 Lei
    Elfogyott
Fizess online bankkártyával
A jegyeket e-mailben kapod meg